Ga terug

Glutenvrije wafels met Griekse yoghurt

Heerlijk als ontbijt of snack
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 rozetten

Ingrediënten

  • 80 g amandelmeel
  • 65 g tapioca
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei maat L
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el ahornsiroop (of honing)

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor op standje 4 (Mijn wafelijzer heeft 5 standen, dus bijna op het heetst).
  • Meng in een kom amandelmeel, tapioca en bakpoeder door elkaar.
  • In een andere kom meng je de natte ingrediënten door elkaar; ei, Griekse yoghurt, vanille extract en ahornsiroop.
  • Giet de natte bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar tot een mooi egaal beslag.
  • Vet je wafelijzer iets in met boter of olie. Giet wat beslag in je wafelijzer (ongeveer 2 eetlepels) en sluit het deksel. Bak enkele minuten tot de wafels goudbruin zijn. (let op dat je niet teveel beslag  in je wafelijzer giet. Liever iets te weinig dan teveel en dat het overloopt)
  • Herhaal tot al het beslag op is. Laat de wafels, als je ze niet meteen opeet, even afkoelen op een rooster.