Go Back

Confetti cake

Een heerlijke en vrolijke cake
Voorbereiding25 min
Bereiding1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 55 min
Porties: 1 cake

Ingrediënten

Ingrediënten cake pops

  • 50 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • kleurstof ik gebruikte paars en blauw

Ingrediënten cake

  • 200 g roomboter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 el citroensap
  • 0.5 citroen geraspt

Ingrediënten decoratie

  • 120 g poedersuiker
  • 2 el citroensap (ongeveer)
  • sprinkles

Instructies

We beginnen met de cakepops

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Mix de roomboter en suiker romig in een kom. Voeg het ei en bakmeel toe en mix tot je een glad beslag heb.
  • Verdeel over de cakepop vorm en bak in 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cakejes na het bakken nog minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.

De citroencake

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met wat boter en bestuif met bloem.
  • Mix de roomboter en suiker romig in een kom. Voeg het ei en bakmeel toe en mix tot je een glad beslag heb.
  • Schep citroepsap en rasp er doorheen.
  • Verdeel 1/3 van het beslag over de bodem van de cakevorm. Leg hierin de gekleurde cakebollen. Verdeel er de rest van het beslag over en strijk glad.
  • Bak de cake in 60-75 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Laat de cake ongeveer 15 minuten afkoelen in de vorm voordat je deze op een rooster stort. Laat de cake compleet afkoelen voordat je gaat glazuren.

Het glazuur

  • Meng de poedersuiker met het citroensap, begin met 1 eetlepel. Tot je de gewenste dikte hebt. Giet over de cake en bestrooi met de sprinkles.