Ga terug

Italiaanse salade met kip

Een overheerlijke lunch boordevol smaak
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kipfilet
  • 1,5 el pesto
  • 100 g gemengde sla
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie extra vierge

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de kipfilet in een ovenschaal en bestrijk met de pesto. Bak de kip in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  • Verdeel de sla over een bord (of 2 borden). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en verdeel over de sla.
  • Snijd de kip in plakjes en leg op de sla. Bestrooi met de pijnboompitten.
  • Besprenkel naar smaak met de olijfolie en eventueel een snuf versgemalen peper.