Ga terug
Amandeltaart met rabarber
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Amandeltaart met rabarber

Een overheerlijke taart voor bij de koffie/thee
Voorbereiding20 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 6 porties

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 95 g amandelmeel
  • 20 g tapioca
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 3,5 el kokosolie gesmolten
  • 1 snufje zout

Ingrediënten topping

  • 100 g amandelmeel
  • 15 g tapioca
  • 55 g kokosbloesemsuiker
  • 70 g kokosolie (hard)
  • 1 ei
  • 1,5 tl vanille extract
  • 220 g rabarber

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Zet een ronde springvorm klaar en bekleed deze met bakpapier.
  • Begin met de bodem; meng amandelmeel, tapioca, kokosbloesemsuiker en het snufje zout door elkaar. Voeg de gesmolten kokosolie toe en roer goed door tot er een lichtelijk plakkerig geheel ontstaat.
  • Verdeel over de bodem van de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Meng in een keukenmachine amandelmeel, tapioca en kokosbloesemsuiker snel door elkaar. Voeg de harde kokosolie toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot een romig en egaal mengsel.
  • Schep het mengsel in de vorm en verdeel over de bodem.
  • Snijd de rabarber in stukjes en verdeel over de vorm.
  • Bak de amandeltaart in 40-50 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.