Ga terug

Rabarbercrumble met blauwe bessen

Lekker als ontbijt, nagerecht en snack
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 3 porties

Ingrediƫnten

  • 120 g rabarber in stukjes
  • 60 g blauwe bessen
  • 2 el ahornsiroop (of honing)
  • 1 kneepje citroen
  • 1 el tapioca

Ingrediƫnten crumble

  • 100 g amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 0,5 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 40 g kokosolie (hard)
  • 2 el ahornsiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Meng rabarber, blauwe bessen, ahornsiroop, citroensap en tapioca door elkaar. Doe in een ovenschaaltje (ongeveer 15 bij 10 cm).
  • Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel en een snufje zout door elkaar.
  • Voeg de harde kokosolie toe en prak met een vork tot er een fijne kruimel is ontstaan. Meng de ahornsiroop er doorheen. Je hebt nu grovere kruimels.
  • Verdeel de kruimels over het rabarbermengsel.
  • Bak de crumble 25-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.