Ga terug

Aardappeltortilla uit de oven

Zoveel makkelijker dan uit de pan!
Voorbereiding20 min
Bereiding40 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 5 middelgrote aardappels
  • 4 lente-uitjes
  • 75 g creme fraîche
  • 5 eieren
  • 125 g geraspte kaas
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappels en schaaf (of snijd) deze in dunne plakjes.
  • Doe in een pan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Laat koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel na met koud water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd in dunne ringen.
  • Klop de eieren en de crème fraîche los. Voeg de lente uitjes, geraspte kaas en een snuf zout en peper toe en roer goed door.
  • Verdeel de aardappelplakjes over de ovenschaal en giet hier het eimengsel overheen. Strijk glad.
  • Bak de tortilla in 30-40 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.