Ga terug

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

Lekker bij een tapas avondje!
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el paneermeel
  • 2 el amandelen fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 0,5 tl paprikapoeder (mild of scherp)

Extra

  • 1 el bloem

Ingrediënten saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom goed door elkaar, breng op smaak met een snuf zout.
  • Vorm gehaktballetjes van het mengsel en haal ze door de bloem. Herhaal tot het gehaktmengsel op is.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan.
  • Voeg, aan dezelfde pan, wat extra olijfolie toe en fruit hierin de ui aan
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, balsamicoazijn, suiker en het laurierblaadje toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Leg de gehaktballetjes terug in de pan, leg het deksel erop en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.