Ga terug

Perencake

Een heerlijke herfstige cake
Voorbereiding15 min
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 1 cake

Ingredi├źnten

  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 120 ml amandelmelk
  • 1 peer Migo
  • 1 volle el amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met een laagje bloem.
  • Klop de boter en suiker met de mixer tot een romige massa.
  • Voeg vanille extract en eieren toe en mix tot een schuimige massa.
  • Zeef het bakmeel erboven en voeg de kaneel en melk toe. Mix in ongeveer 2 a 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Schil de peer en snijd in 8 lange stukken, snijd het klokhuis eruit. Leg de peerstukken (met de bolle kant naar boven) in het beslag, druk zachtjes aan.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. (de cake is gaar als een sat├ęprikker er schoon uitkomt)