Ga terug

Ratatouille met geitenkaas

Boordevol smaak en groenten!
Voorbereiding20 min
Bereiding40 min
Totale tijd1 uur

Ingrediƫnten

  • 250 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 90 g zwarte olijven
  • 125 g geitenkaas

Instructies

  • Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  • Verhit 2 el (olijf)olie in een pan en bak hierin zachtjes de pompoen aan.
  • Snijd ondertussen de ui in grove stukken en de knoflook fijn. Voeg na 5 minuten aan de pompoen toe en roer door.
  • Maak ondertussen de overige groenten schoon en snijd in grove stukken.
  • Voeg de groenten toe aan de pompoen en bak 5 minuten mee.
  • Voeg Italiaanse kruiden, paprikapoeder, tomatenblokjes en een flinke snuf zout en peper toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen op een klein vuurtje. Roer af en toe door.
  • De laatste 5 minuten mogen de zwarte olijven er doorheen.
  • Serveer de ratatouille met de geitenkaas.