Ga terug

Zomers stoofpotje met cider

Ook in de zomer genieten we van stoofvlees!
Voorbereiding20 min
Bereiding2 uur 30 min
Totale tijd2 uur 50 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 15 g roomboter
  • 350 g runder stooflappen
  • 1 grote ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,5 tl Zwolsche stoof kruiden (by Jonnie Boer)
  • 330 ml cider (ik gebruikte Magners Original Cider)
  • 650 ml groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 250 g champignons

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Doe een klontje boter in de AutoCook en stel het stew programma in, selecteer long en druk op start. Voeg, zodra de boter gesmolten is, het vlees toe met een flinke snuf zout en peper en braad het vlees bruin.
  • Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg tomatenpuree en Zwolsche stoofkruiden toe en bak nog 2-3 minuten. (heeft het signaal nog niet geklonken, beĆ«indig dan handmatig deze fase. Dat was bij mij namelijk wel het geval)
  • Blus het vlees af met cider en bouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Sluit het deksel en stel de timer in op 2 uur en 30 minuten. Druk op start.
  • Snijd ondertussen de courgettes in halve maantjes en de champignons in vieren.
  • Open na 2 uur het deksel, voeg de groenten toe en roer er doorheen. Sluit het deksel en laat nog 30 minuten stoven.

Notities

Tip: uiteraard kun je ook 2 groene courgettes gebruiken