Ga terug

Spaanse tortilla uit de AutoCook

Overheerlijk en makkelijk om te maken!
Voorbereiding5 min
Bereiding40 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen geschild en in blokjes van ongeveer 1 cm
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 el olijfolie
  • 6 eieren
  • 25 g bieslook fijn gehakt
  • 80 g geraspte kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Doe de aardappelblokjes met 3 el olijfolie in de AutoCook-pan. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
  • Stel het baking programma in, selecteer medium en druk op start. (dit programma duurt in totaal 40 minuten) Doe het deksel dicht en laat de aardappels 10 minuten bakken.
  • Doe na 10 minuten het deksel open en doe de ui erbij. Laat met de deksel open 10 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
  • Klop ondertussen de eieren los. Voeg de bieslook, kaas, paprikapoeder en zout en peper en roer nog eens goed door.
  • Voeg vervolgens (nadat de uien 10 minuten hebben gebakken) de resterende 2 el olijfolie toe en roer door.
  • Voeg vervolgens het eimengsel toe, sluit het deksel en laat nog 20 minuten bakken.

Notities

In die laatste 20 minuten kun je de bijgerechten maken!
In die tijd maak je met gemak een frisse groene salade (ik maakte deze met sla, komkommer uit eigen tuin, tomaat en wortel). Serveer eventueel met stokbrood en een tapenade en het feest is helemaal compleet. Wedden dat iedereen zal smullen?!