Ga terug

Romige pompoensoep met courgette

De lekkerste pompoensoep die ik ooit gegeten heb.
Voorbereiding20 min
Bereiding1 uur 10 min
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen schoongemaakt ongv. 700 gram
  • 2 tl baharat kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 rode peper (of chilivlokken) naar smaak
  • 1 tomaat
  • 1 courgette gele
  • 1,5 l water
  • 2 blokjes groente bouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de pompoen schoon (de schil kun je er gewoon laten zitten) en snij in blokjes, verdeel deze over de bakplaat. Verdeel over de blokjes baharat, olijfolie en een flinke snuf zout en hussel door elkaar. Bak de pompoen 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.
  • Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie.
  • Snipper de ui en knoflook en bak tot deze glazig ziet. Voeg tijm, oregano en rode peper toe en laat even mee bakken.
  • Snijd de tomaat en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Bak enkele minuten mee.
  • Voeg pompoenstukjes, water en blokjes bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat je deze ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Notities

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan eventueel wat extra water toe, of kokosmelk voor een extra romig effect.