Ga terug

Rabarbersiroop

Heerlijk en verfrissend!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 400 g rabarber
  • 100 g aardbeien
  • 75 g suiker
  • 250 ml water

Instructies

  • Snijd de rabarber in stukken en de aardbeien in tweeën.
  • Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng aan de kook, roer regelmatig even door. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de rabarber uit elkaar valt.
  • Pak een fijne zeef en hang deze boven een kom. Zeef het rabarbermengsel hier doorheen zodat je moes overhoudt in de zeef.
  • Doe het vocht terug in de pan en laat even inkoken. Schenk deze siroop over in een brandschoon flesje of weckpot en laat afkoelen.

Notities

Tip: De moes die in de zeef overblijft is heerlijk om zo op te eten. Uiteraard ook lekker over ijs of yoghurt.