Ga terug

Chocoladetaart met walnoten

Een rijke chocoladetaart met heerlijke topping
Voorbereiding15 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur 5 min
Porties: 10 porties

Ingrediënten

  • 125 g roomboter
  • 230 g bruine suiker
  • 2 eieren geklopt
  • 1 tl vanillearoma
  • 20 g cacaopoeder
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g walnoten gehakt

Topping ingrediënten

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g pure chocolade gesmolten en afgekoeld
  • 2 eierdooiers
  • 70 g poedersuiker
  • 1 handvol walnoten (garnering)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een rechthoekige (of ronde taartvorm) met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje en laat iets afkoelen.
  • Klop de eieren schuimig. Doe boter, bruine suiker, eieren en vanille in een kom en mix goed door.
  • Mix in een kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg toe aan de natte ingrediënten.
  • Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  • Haal de taart uit de oven en uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • Maak de topping door de boter in een kom romig te kloppen. Voeg de chocolade, eierdooiers en poedersuiker toe en meng tot een glad geheel.
  • Bestrijk de taart met het topping-mengsel en garneer met walnoten.