Ga terug

Karamelreep met chocolade-paleo

Lekker snoepen!
Porties: 8 porties

Ingrediënten

Ingrediënten eerste laag

  • 65 g amandelen
  • 50 g walnoten
  • 7 dadels (20 min in lauwwarm water geweekt)

Ingrediënten tweede laag

  • 10 dadels (20 min in lauwwarm water geweekt)
  • 2 el kokosolie
  • 1 snufje zout
  • 0,5 tl vanille extract
  • 75 ml water

Ingrediënten derde laag

  • 100 g chocolade pure

Instructies

  • Doe de ingrediënten voor de eerste laag in een keukenmachine en mix tot je een plakkerig mengsel hebt.
  • Doe dit mengsel in een plastic bakje en druk aan tot een gladde laag met de bolle kant van een lepel.
  • Verder met de tweede laag; Doe de ingrediënten, behalve het water, in de keukenmachine en mix tot een egaal mengsel. Haal het mengsel los van de zijkanten en voeg de helft van het water toe. Mix weer goed door. Voeg het resterende water toe en mix tot je een egaal mengsel hebt.
  • Verdeel dit over de notenlaag en strijk egaal uit.
  • Zet het bakje in de vriezer zodat het op kan stijven.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Giet dit over de tweede laag en laat uitharden in de vriezer.
  • Snijd het blok in repen of vierkantjes en bewaar afgedekt; in de vriezer voor een ijskoude harde snack of in de koelkast voor een iets zachtere snack.
  • Ik vind deze het lekkerste uit de vriezer! Dan lijkt het net een soort ijstaartje.