Wraps met hummus en geroosterde groenten
Een heerlijke vegan lunch!
Voorbereiding8 min
Bereiding20 min
Totale tijd28 min
Geroosterde groenten
- 1 bos radijsjes
- 12 cherry tomaatjes
- 1 snuf zout en peper
- 1,5 el Becel olie blend
- 1 tl oregano
Hummus
- 1 blik kikkererwten (264 g uitgelekt)
- 3 el Becel olie blend
- 1 snuf zout en peper
- 1 el oregano
Groenten roosteren
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
Maak de radijsjes schoon en snijd de helft doormidden en de andere helft in vieren. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel ze met de olijfolie en een flinke snuf zout en peper.
Rooster de radijsjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de tomaatjes, ook hier snijd je sommige doormidden en sommige in vieren.
Haal de bakplaat uit de oven. Leg de tomaatjes bij de radijsjes en bestrooi met de oregano. Schep goed door elkaar.
Rooster de radijsjes en tomaten nog een 8 minuten in de oven.
Ondertussen maak je de hummus;
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in je keukenmachine. Voeg de olijfolie en een royale snuf zout en peper toe en mix tot een gladde en romige massa.
Voeg de oregano toe en mix nog eens goed door. Proef de hummus en breng eventueel verder op smaak.