Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Schil de wortel en snijd in stukken. Maak de champignons schoon en snijd doormidden. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
Stel de autocook in op ‘stew’ en ‘long’ en start het programma.
Smelt een de boter in de pan. Voeg de runderblokjes toe met een flinke snuf zout en peper. Bak rondom bruin.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 2 minuten.
Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 minuten.
Beëindig handmatig het programma (2 seconden lang het akkoord vinkje indrukken). Stel de tijd in op 2,5 uur.
Voeg bokbier, bouillon en laurierblaadjes toe en sluit het deksel. Het programma wordt nu automatisch hervat.
Voeg ongeveer 30 minuten voor het einde de bevroren erwten toe en roer door.
Als het signaal klinkt is het stoofvlees klaar. Je kunt eventueel de saus nog binden met maizena als deze wat waterig is.