Ga terug

Stoofvlees met erwtjes

Dit stoofvlees is heerlijk en zit boordevol smaak
Voorbereiding30 min
Bereiding5 uur
Totale tijd5 uur 30 min

Ingrediënten

  • 500 g riblappen
  • 30 g roomboter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 250 g champignons
  • 1 flesje bokbier
  • 500 ml runderbouillon
  • 1.5 tl Zwolsche stoof (specerijenmengsel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 g erwtjes (diepvies)

Ter garnering

  • 0.5 bosje peterselie

Instructies

Autocook

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Schil de wortel en snijd in stukken. Maak de champignons schoon en snijd doormidden. Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
  • Stel de autocook in op ‘stew’ en ‘long’ en start het programma.
  • Smelt een de boter in de pan. Voeg de runderblokjes toe met een flinke snuf zout en peper. Bak rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de zwolsche stoof specerijen toe en bak nog eens 2 minuten.
  • Voeg de wortel en champignons toe en bak 4 minuten.
  • Beëindig handmatig het programma (2 seconden lang het akkoord vinkje indrukken). Stel de tijd in op 2,5 uur.
  • Voeg bokbier, bouillon en laurierblaadjes toe en sluit het deksel. Het programma wordt nu automatisch hervat.
  • Voeg ongeveer 30 minuten voor het einde de bevroren erwten toe en roer door.
  • Als het signaal klinkt is het stoofvlees klaar. Je kunt eventueel de saus nog binden met maizena als deze wat waterig is.

Slowcooker

  • Bak eventueel het vlees aan in de pan zoals hierboven beschreven. (het kan ook direct in de slowcooker)
  • Doe alles in de slowcooker en kook 6 uur op low of 4 uur op high.

In een pan op het vuur

  • Gebruik een pan met dikke bodem.
  • Volg alle stappen zoals hierboven, maar laat het minimaal 4-5 uur op laag vuur stoven.