Ga terug

Muffins met chocolade, walnoot en kokos

Een heerlijke snack
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 5 stuks

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • 125 g bloem
  • 40 g suiker
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 75 ml melk op kamertemperatuur
  • 40 g walnoten
  • 40 g pure chocolade
  • 2.5 tl kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een muffinvorm met papiertjes (of bakpapier/siliconen vormpjes)
  • Smelt ondertussen de boter en laat iets afkoelen.
  • Hak de walnoten en de chocolade grof.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom en meng alle droge ingrediënten erdoor (behalve de kokosrasp).
  • Klop het ei los en meng met de melk en gesmolten boter. Voeg het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng met een houten spatel snel door elkaar(max 13 keer roeren).
  • Verdeel het beslag over 5 muffinvormpjes en bestrooi met de kokosrasp.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.