Ga terug

Speculaas met gestoofde peertjes

Lekker genieten met dit "gebakje"!
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 speculaasjes
  • 2 harde peren
  • 1 el honing
  • 1 tl citroensap
  • 0.5 vanillestokje
  • 1 steranijs
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • pure chocolade

Instructies

  • Schil beide peren en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Doe de peer in en pannetje samen met de honing, citroensap en steranijs. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het vanillemerg eruit. Voeg het vanillemerg en de halve stokjes toe aan de peren.
  • Laat de peren op een erg laag vuurtje zachtjes pruttelen. Na ongeveer een half uur zouden de peertjes klaar moeten zijn. Let op dat ze niet te zacht worden, gaat het te hard? Gebruik dan een verdeelplaatje.
  • Klop de slagroom stevig op met de suiker. Doe deze vervolgens in een spuitzak met kartelmondje.
  • Leg op elk bordje een speculaasje, verdeel hier overheen een laagje slagroom en 1 kleine el peertjes (zonder sap). Herhaal de bovenstaande stap zodat je een mooi torentje hebt.
  • Rasp wat pure chocolade over het nagerecht en verdeel de overgebleven peertjes met wat siroop over de bordjes.