Ga terug
Knolselderij-aardappelpuree
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Knolselderij-aardappelpuree uit de oven

Het perfecte bijgerecht voor elk diner
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 1 knolselderij
  • 500 g aardappelen iets kruimig
  • 40 g roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper
  • 40 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak de knolselderij en de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
  • Doe in een pan met ruim water, een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook tot de groenten helemaal zacht zijn.
  • Giet af en laat het even uitwasemen voordat je ze terug in de pan doet.
  • Voeg de roomboter, melk en een flinke snuf zout en peper toe en stamp tot een romige puree. Proef en breng eventueel verder op smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Verdeel de puree over een ovenschaal of over kleinere ovenschaaltjes. Bestrooi met de gerapste kaas.
  • Bak de puree in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten tot het een mooi goudbruin korstje heeft.