Ga terug

Chocolade wafels

Overheerlijke en luchtige wafels
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 4 rozetten

Ingrediënten

  • 3 eieren gesplits
  • 1 cup amandelmeel
  • 1/4 cup kokosmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el kokosolie + extra om in te vetten
  • 75 g pure chocolade in stukjes gehakt
  • 1 tl cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor op stand 4 (mijne gaat tot 5, dus niet op zijn allerheetst).
  • Meng in een kom de eierdooiers, kokosmelk en vanille extract. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer goed door.
  • Smelt de kokosolie en voeg toe aan het mengsel. Voeg de chocolade toe aan het mengsel en roer goed door.
  • In een andere kom klop je de eiwitten tot ze stijf zijn.
  • Voeg nu 1/4 deel van de eiwitten toe aan het chocolade mengsel en roer dit voorzichtig door. Voeg vervolgens het chocolade mengsel toe aan de resterende eiwitten en roer door. Doe dit wel zachtjes, dan blijft het lekker luchtig.
  • Schep 2 el van het mengsel op het voorverwarmde wafelijzer, deze wordt vanzelf uitgespreid als je de deksel dicht doet.
  • Laat de wafel ongeveer 2 a 3 minuten bakken. Herhaal dit vervolgens met de rest van het mengsel.

Notities

Tip: De baktijd kan per wafelijzer verschillen, kijk dus na 2 minuten voorzichtig of hij al gaar is.