Go Back

Boterkoekjes met chocolade

Deze koekjes zijn heerlijk bij de thee of koffie. 
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Wachttijd25 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 40 stuks

Ingrediënten

  • 300 g zachte roomboter
  • 200 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 5 el melk
  • 400 g bloem
  • 1 snuf zout
  • 200 g pure chocolade
  • discodip

Instructies

  • Mix de boter, suiker, snufje zout en vanille luchtig in een kom. Voeg het ei en de melk toe en mix goed door. Klop vervolgens de bloem erdoorheen.
  • Leg het deeg 25 minuten in de koelkast, dan is het dadelijk makkelijker om koekjes van te vormen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Druk de bolletjes tussen je handpalmen plat tot een mooi rond koekje en leg op het bakpapier. Zorg dat de koekjes iets uit elkaar liggen omdat ze tijdens het bakken iets groter worden. Herhaal dit tot je bakplaat vol is en het deeg op.
  • Bak de koekjes gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de koekjes compleet afkoelen voordat je ze gaat versieren.
  • Smelt de chocolade au-bain marie. Dip hierin de koekjes tot het midden en leg ze op een vel bakpapier. Bestrooi met discodip als de chocolade nog vloeibaar is.
  • Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.