Go Back
Zachte hartjeswafels
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Zachte hartjeswafels

De lekkerste wafels om van te snoepen
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 30 rozetten

Ingrediƫnten

  • 1 kilo zelfrijzend bakmeel
  • 6 eieren
  • 500 g roomboter op kamertemperatuur
  • 750 ml melk
  • 500 g suiker
  • 5 zakjes vanille suiker
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Klop de boter en beide suikers zacht en romig in een kom.
  • Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen, voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen in het beslag.
  • Zeef de bloem erboven en voeg de melk en het zout toe. Mix tot een glad beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.
  • Schep elke keer een volle eetlepel beslag in je wafelijzer en bak enkele minuten tot je wafels gaar en goudbruin zijn.