Ga terug

Amerikaanse pannenkoeken

Heerlijk als ontbijt of lunch!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Wachttijd15 min
Totale tijd40 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 3 el suiker
  • 170 g bloem
  • 1.5 tl baksoda
  • 350 ml karnemelk
  • 2 el olie

Instructies

  • Doe de eieren met 1 el suiker in een mengkom en mix deze licht en luchtig
  • Voeg de karnemelk en de olie toe aan de eieren en mix goed door.
  • Meng in een andere kom bloem, baking soda en 2 el suiker door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een garde om dit goed te mengen.
  • Laat het mengsel even een kwartiertje rusten.
  • Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur. Bak hierin de pannenkoekjes zonder olie/boter te gebruiken.
  • Schep een volle lepel beslag in de pan, laat bakken tot de bovenkant begint te bubbelen en net iets gestold is. Draai de pannenkoek om en bak nog even.