Ga terug
Red velvet pannenkoeken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Red velvet pannenkoeken met fruit en roomkaasdrizzle

Ontbijten was nog nooit zo'n feest!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Red velvet pannenkoeken

  • 150 g skyr
  • 1 ei
  • 70 g meel
  • 0.5 tl baksoda
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl suiker
  • 65 ml melk
  • 1.5 tl cacao
  • 0.25 tl rode kleurstof

Topping

  • 30 g roomkaas
  • 1 tl citroensap
  • 0.5 tl poedersuiker
  • 1 handje frambozen
  • 1 handje blauwe bessen

Instructies

  • Meng in een kom skyr, ei, meel, baksoda, vanille-extract en de suiker door elkaar.
  • Meng in een kommetje de cacao met de melk. Voeg toe aan het skyr mengsel en meng goed door.
  • Voeg de rode kleurstof toe en roer goed door.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, zonder olie/boter.
  • Schep hoopjes beslag in de pan en bak tot de bovenkant bubbeltjes vertoont en iets gestold is. Draai de pannenkoeken om en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Meng in een kommetje de roomkaas, citroensap en poedersuiker door elkaar. Voeg wat water toe zodat het wat vloeibaarder wordt.
  • Leg de pannenkoeken op 2 borden, verdeel er het fruit over en maak af met het roomkaasmengsel.