Go Back

Carrot cake vierkantjes

Lekker snoepen van deze carrot cake vierkantjes!
Voorbereiding15 min
Bereiding35 min
Totale tijd50 min
Porties: 12 porties

Ingrediƫnten

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 100 g appelmoes zonder toegevoegde suiker
  • 90 g wortelrasp
  • 135 g tarwebloem
  • 1 tl baksoda
  • 0.25 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Frosting

  • 83 g roomkaas
  • 42 g poedersuiker
  • 0.5 tl vanille-extract

Instructies

Carrot cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een rechthoekige bakvorm klaar met een vel bakpapier erin.
  • Doe de zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren in een kom en mix licht en luchtig met een handmixer.
  • Voeg de vanille, appelmoes en geraspte wortel toe en meng goed door elkaar met een siliconen spatel.
  • Meng in een andere kom de gezeefde tarwebloem met baksoda, bakpoeder, specerijen en een snuf zout.
  • Voeg de droge ingredienten bij het beslag en mix snel door met de spatel. Als het gemengd is ook meteen stoppen met roeren.
  • Zet de carrot cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak 25 minuten, check altijd even met een houten prikker of de cake gaar is.
  • Haal uit de oven en laat compleet afkoelen.

Voor het glazuur

  • Meng in een kommetje de roomkaas, poedersuiker en vanille door elkaar. Blijf goed roeren met een vork tot het mengsel zacht en klontvrij is.
  • Schep het glazuur op de cake en gebruik een spatel/bolle kant van een lepel om het glazuur over de hele cake te verdelen.