Ga terug

Turks brood

Een heerlijk brood!
Bereiding20 min
Rusttijd1 uur 15 min
Totale tijd1 uur 35 min
Porties: 1 brood

Ingrediƫnten

  • 250 ml handwarm water
  • 1 zakje droge gist (7 gram)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 500 g bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 el melk
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies

  • Meng het gist en suiker in een ruime kom. Schenk het handwarme water erbij en roer kort om, laat het een paar minuten staan.
  • Voeg de olijfolie en het zout toe aan dit mengsel en zeef de helft van de bloem erboven. Roer dit tot alle bloem is opgenomen en zeef de resterende bloem er ook bij.
  • Meng alles tot het een deeg vormt en kneed dit dan nog een minuut of 5 tot je een mooi glad deeg hebt. (het blijft een iets plakkerig deeg)
  • Vet een ruime kom in met een beetje olijfolie en leg hierin de deegbal. Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet hem op een warme plaats. Laat het deeg in 60 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Bestuif je werkblad met een beetje bloem en leg hierop het deeg. Strooi ook een beetje bloem op het deeg en rol het dan uit tot het nog ongeveer 4 cm dik is.
  • Neem een klein mesje en kerf hiermee voorzichtig een cirkel op ongeveer 2 cm van de rand van het brood. Maak in die cirkel een ruitpatroon.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek dit af met de vochtige theedoek. Laat het dan nog een kwartiertje rijzen (op een warme plek) terwijl je de oven alvast voorverwarmt op 210 graden.
  • Bestrijk het brood met een beetje melk en strooi hierover de sesamzaadjes.
  • Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.