Ga terug
Knolselderij frietjes
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Knolselderij frietjes

Een heerlijk bijgerecht of hartige snack
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 1 portie

Ingrediƫnten

  • 0.5 knolselderij
  • 0.5 el olijfolie
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 snuf grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht), bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd de schil er van af.
  • Snijd in plakken van een centimeter en snijd deze vervolgens is frieten van 1 dikte. Doe ze in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie en paprikapoeder toe en hussel goed door elkaar. Zodat elk frietje bedekt is met olijfolie en paprikapoeder.
  • Leg de frietjes op de bakplaat, leg ze niet tegen/over elkaar.
  • Bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Haal de plaat uit de oven, draai de frietjes om. Bak ze nog eens 10 minuten op 200 graden.
  • Haal uit de oven en strooi er het zeezout over heen.