Ga terug

Vegetarische gevulde courgette

Een heerlijke maaltijd zonder vlees
Voorbereiding10 min
Oventijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 1 persoon

Ingrediƫnten

  • 1 courgette
  • 1 tl olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 30 g rode linzen couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 lente uitje
  • 0.5 tl baharat (specerijenmengsel)
  • 30 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een ovenschaal klaar waar de courgette in past.
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de binnenkant uit met een lepeltje. Leg beide helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en een snuf zout en peper.
  • Bak de courgette 15 minuten in het midden van de oven.
  • Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het courgette vruchtvlees fijn, de paprika in blokjes en het lente uitje in dunne ringen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de courgette en paprika aan.
  • Voeg de baharat en lente ui toe en bak even mee.
  • Schep het groentenmengsel door de couscous.
  • Haal de courgette uit de oven en vul ze met het couscous-groentenmengsel. Strooi de kaas er over heen.
  • Bak de gevulde courgettes nog 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.