Ga terug

Zoet-zure kip met groenten

Een heerlijke maaltijd boordevol smaak!
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 200 g kipfilet
  • 227 g ananas op eigen sap blik, Fairtrade
  • 2 el ketchup
  • 1 el limoensap
  • 1 el soy topping soja saus
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies

  • Doe 70 gram ananas, het ananassap, ketchup, limoensap en de sojasaus in een blender/keukenmachine. Mix tot een gladde saus.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en doe samen met de helft van de saus in een bakje of zakje. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  • Snijd de broccoli in roosjes, de prei in halve ringen en de paprika in blokjes.
  • Kook of stoom de broccoli beetgaar, laat goed uitlekken.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de prei en paprika 5/6 minuten aan. Tot ze bijna zacht zijn. Schep de groenten uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
  • Bak de kipfilet met de saus tot deze gaar is.
  • Voeg de groenten, de rest van de ananasstukjes en de andere helft van de saus toe en bak alles nog goed door.
  • Verhit een tweede pan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie.
  • Bak hierin de bloemkoolrijst met een snuf zout en peper gaar.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de zoet-zure kip en strooi er wat sesamzaadjes overheen.