Ga terug

Pompoensoep met pangritata

Een heerlijke soep!
Voorbereiding5 min
Bereiding25 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Pompoensoep

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl baharat
  • 400 g pompoen in blokjes
  • 1.2 L groentebouillon

Pangritata

  • 70 g wit brood
  • 3.5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 0.25 tl chili vlokken

Instructies

Pompoensoep

  • Verhit de olijfolie in een soep pan.
  • Snipper de sjalot en de knoflook en bak deze aan in de pan, tot de ui zacht is.
  • Voeg tomatenpuree, baharat en een snuf zout zou en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de pompoen toe, bak al omscheppend 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat pruttelen tot de pompoen gaar is.

Pangritata

  • Verkruimel het wit brood.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan, pers de knoflook erboven uit en voeg de chilivlokken toe. Bak ongeveer 2 minuten, blijf goed roeren zodat de knoflook niet aanbrandt.
  • Voeg het broodkruim toe en bak tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Pompoensoep

  • Haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  • Serveer de soep met de pangritata.