Go Back

Crunchy aardappeltjes met peterselie-feta dip

Een overheerlijk bijgerecht voor elke dag
Voorbereiding5 min
Bereiding30 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Crunchy aardappeltjes

  • 400 g roseval aardappels
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 snuf grof zeezout
  • 1 tl oregano

Peterselie-feta dip

  • 20 g peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf peper
  • 60 g feta

Instructies

Crunchy aardappeltjes

  • Was de aardappels goed. Doe ze in een pan met ruim water en kook ze in ongeveer 10 minuten voor. Giet af en laat uitwasemen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de aardappels doormidden en leg ze op de bakplaat. Gebruik een pureestamper om de aardappels te pletten.
  • Besprenkel ze met de olijfolie, grof zeezout en oregano.
  • Bak de aardappeltjes 30 minuten in het midden van de oven.

Peterselie-feta dip

  • Doe de peterselie, olijfolie en een snuf peper in je keukenmachine en mix tot een egale massa. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als je merkt dat het lastig te mixen is.
  • Doe het over in een schaaltje, verkruimel de feta erboven en schep er doorheen.

Serveren

  • Serveer de krokante aardappeltjes met de peterselie-feta dip.