Ga terug

Hartjeswafels met karnemelk

Een heerlijke snack!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 5 rozetten

Ingrediƫnten

  • 55 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eidooiers
  • 250 ml karnemelk op kamertemperatuur
  • 250 g bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 g roomboter
  • 2 eiwitten

Instructies

  • Smelt de roomboter in een pannetje en laat afkoelen.
  • Meng in een kom de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig.
  • Voeg de karnemelk toe en mix goed door.
  • Zeef bloem en bakpoeder erboven en voeg het snufje zout toe. Meng alles tot een beslag zonder klontjes.
  • Schep de vloeibare boter door het beslag.
  • Klop de 2 eiwitten stijf. Voeg toe aan het beslag en mix er (met de hand) doorheen.
  • Verhit je wafelijzer. Schep ongeveer 2-3 eetlepels beslag in je wafelijzer en bak ze goudbruin en gaar.
  • Herhaal tot het beslag op is.