Go Back

Fusilli met linzenbolognese uit de oven

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met pasta
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Oventijd15 min
Totale tijd50 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 el olijfolie
  • 0.5 ui
  • 100 g prei
  • 100 g wortel
  • 0.5 tl tijm
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 0.5 tl oregano
  • 1 snuf zout en peper
  • 225 g tomato frito
  • 170 g courgette
  • 110 g linzen
  • 140 g fusilli
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen, de wortel in blokjes en de courgette in blokjes.
  • Kook de fusilli gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, prei en wortel aan voor 8 minuten.
  • Voeg courgette, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak even mee.
  • Voeg de tomato frito toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de linzen toe en laat ongeveer 2 minuten zachtjes meegaren.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht).
  • Meng de fusilli door de bolognesesaus en verdeel over 2 schaaltjes of 1 grote schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.