Ga terug

Aspergeburger met hollandaise saus

Voor iedereen die geniet van asperges!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Burgers

  • 2 aspergeburgers
  • 2 harde broodjes
  • 1 handvol gemengde sla
  • 1 tomaat in plakken
  • 50 g groene aspergetips
  • 2 el kiemgroenten

Hollandaise saus

  • 1 eigeel op kamertemperatuur
  • 1 tl water
  • 0.5 tl citroensap
  • 90 g roomboter

Instructies

  • Verwarm de aspergeburgers zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een pan met antiaanbak laag op middelhoog vuur en bak hierin de groene aspergetips even aan met een snuf zout en peper.

Hollandaise saus

  • Smelt de boter in een pan, maar zorg dat deze niet verkleurd.
  • Doe ondertussen het eigeel, water, citroensap en een snuf zou in een hoge maatbeker. Zet je staafmixer er in en mix tot een egale massa, giet nu (terwijl de staafmixer aan staat) langzaam en geleidelijk de warme boter erbij.

Burgers

  • Snijd de broodjes doormidden en voeg de ingrediĆ«nten in deze volgorde toe; Sla, Aspergeburger, Tomaat, Groene aspergetips, Hollandaise saus naar smaak, Kiemen naar smaak