Ga terug

Frittata met zoete aardappel en gehakt

Voorbereiding10 min
Bereiding35 min
Totale tijd45 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 125 g rundergehakt
  • 160 g zoete aardappel
  • 3 eieren
  • 3 el amandelmelk
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,3-0,5 mm dik. Kook de schijfjes enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat even uitwasemen.
  • Verhit ondertussen een beetje olijf/kokosolie in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de tijm en een snuf zout en peper.
  • Klop in een maatbeker de eieren met de amandelmelk, oregano en  een snuf zout en peper luchtig.
  • Vet de pannetjes lichtjes in met een beetje olijf/kokosolie. Leg onderin het pannetje een laagje aardappelschijfjes, daarboven op schep je wat gehakt, herhaal dit tot alles op is en eindig met schijfjes aardappel. Schenk hierover heen het eimengsel.
  • Zet de pannetjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten, tot het ei gaar is.