Ga terug

Stoofvlees met Guinness

Boordevol smaak en gemakkelijk om te maken
Voorbereiding20 min
Bereiding6 uur
Totale tijd6 uur 20 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 20 g roomboter
  • 600 g runder riblappen
  • 2 uien
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el zwolsche stoof (specerijen)
  • 2 stuks winterpeen
  • 320 g Amsterdamse uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 50 cl Guinness
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 plakken ontbijtkoek

Instructies

  • Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin aan.
  • Maak ondertussen de uien schoon, snijd doormidden en in halve maantjes. Voeg toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de zwolsche stoof specerijen toe en bak 4 minuten mee.
  • Maak de winterpeen schoon, snijd in halve maantjes.
  • Voeg de winterpeen, Amsterdamse uien, Guinness, bouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur helemaal klein. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 5-6 uur zachtjes stoven.
  • Verkruimel na 4 uur de peperkoek erboven, roer er doorheen.
  • De stoof is klaar als het vlees uitelkaar valt als je er een vork in prikt.