Ga terug

Biscotti met chocolade

Overheelijke, knapperige koekjes die 2 keer gebakken worden
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Rusttijd30 min
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 16 stuks

Ingrediƫnten

  • 55 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 50 g amandelen
  • 50 g pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de roomboter en suiker in een kom en mix deze romig en luchtig
  • Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix door tot het compleet gemengd is.
  • Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Voeg toe aan de natte ingrediĆ«nten en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Hak de amandelen en chocolade in stukken. Kneed door het deeg.
  • Deel het deeg in twee gelijke stukken en vorm 2 langwerpige rechthoeken. Leg op het bakpapier.
  • Bak het deeg 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Haal dan de bakplaat uit de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  • Snijd elke rechthoek in ongeveer 8 koekjes (ongeveer 2 tot 2,5 centimeter dikte) en leg deze met de snijkant naar boven op het bakpapier.
  • Bak de koekjes nog eens 12-16 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Haal uit de oven en laat ze compleet afkoelen op een rooster.