Ga terug

Açma; Turkse zachte broodjes

Overheerlijke broodjes!
Porties: 17 stuks

Ingrediënten

  • 220 ml melk
  • 220 ml water
  • 220 ml zonnebloem olie
  • 8 g instant gist
  • 3 eieren eiwit en eigeel gescheiden
  • 1 el zout
  • 2 el suiker
  • 980 g bloem

Extra, voor op de broodjes

  • 2 el witte sesamzaadjes
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
  • Vet een grote kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 17 gelijke delen. Leg ze op een plank en dek af tot je er verder mee gaat.
  • Pak 1 deel deeg, deel het deeg in tweeën en rol beide uit tot een lange sliert van ongeveer 35 centimeter.
  • Knijp de uiteindes van 1 kant aan elkaar en rol ze dan om elkaar heen. Plak de uiteindes aan elkaar zodat je een ronde vorm hebt.
  • Leg de broodjes op een bakplaat, dek af en laat 15 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de sesamzaadjes in een kommetje. Klop in een ander kommetje eigeel en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
  • Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Herhaal met het resterende deeg.

Notities

Tip: Bewaar de broodjes afgedekt of vries ze in (als ze afgekoeld zijn)