Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar.
Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
Vet een grote kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 17 gelijke delen. Leg ze op een plank en dek af tot je er verder mee gaat.
Pak 1 deel deeg, deel het deeg in tweeën en rol beide uit tot een lange sliert van ongeveer 35 centimeter.
Knijp de uiteindes van 1 kant aan elkaar en rol ze dan om elkaar heen. Plak de uiteindes aan elkaar zodat je een ronde vorm hebt.
Leg de broodjes op een bakplaat, dek af en laat 15 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Doe de sesamzaadjes in een kommetje. Klop in een ander kommetje eigeel en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Herhaal met het resterende deeg.
Notities
Tip: Bewaar de broodjes afgedekt of vries ze in (als ze afgekoeld zijn)