Ga terug

Prei-venkelsoep

Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 preien
  • 1 venkelknol
  • 1 tl baharat
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Maak de preien goed schoon en snijd in halve ringen. Maak de venkel schoon en snijd in kleine stukken.
  • Verhit een soeppan met een scheutje (kokos)olie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei en venkel 4 minuten zachtjes aan.
  • Voeg de baharat toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat hem ongeveer 15 minuten pruttelen.
  • Schep 1 flinke soeplepel prei en venkel uit de pan en zet apart.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad, schep er daarna de achtergehouden venkel en prei weer doorheen.