Ga terug

Traybake met peterseliepesto

Een heerlijke vegetarische maaltijd
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 290 g krieltjes
  • 350 g pompoen
  • 1 sjalotje
  • 200 g bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 2.5 el olijfolie

Peterseliepesto

  • 25 g peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g walnoten
  • 48 g olijfolie
  • 27 g parmezaanse kaas
  • 1 snuf zout
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de krieltjes en snijd deze doormidden.
  • Maak de pompien schoon, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Maak het sjalotje schoon en snijd in vieren.
  • Verdeel de groenten over de bakplaat, besprenkel met de oregano, olijfolie en een snuf zout en peper.
  • Rooster de groenten 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten een keer om.
  • Maak ondertussen de peterseliepesto; doe alle ingredienten samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto.
  • Serveer de geroosterde groenten met de peterseliepesto.