Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar.
Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
Vet een grote kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 20 gelijke delen. Leg ze op een plank en dek af tot je er verder mee gaat.
Doe de feta in een kom en prak deze fijn met een vork.
Neem een bolletje deeg en rol deze uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Leg op de onderkant een deel feta en snijd de bovenkant in met een mesje.
Klap het deeg over de feta en druk iets aan.
Rol vervolgens op en breng de zijkanten iets naar elkaar toe.
Herhaal met het resterende deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe de sesamzaadjes in een kommetje. Klop in een ander kommetje eigeel en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Notities
Tip: bewaar deze broodjes afgedekt of in een plastic zak (als ze afgekoeld zijn). Deze broodjes zijn ook ideaal om in te vriezen, haal ze even van te voren uit de vriezer en piep ze dan eventueel enkele minuten op in de oven.