Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Rabarber-blauwe bessen cobbler
Een overheerlijk nagerecht dat het ook goed doet bij de koffie/thee
Voorbereiding
20
min
Bereiding
25
min
Totale tijd
45
min
Porties:
4
personen
Ingrediƫnten
Compote
260
g
rabarber
115
g
suiker
2
el
water
100
g
blauwe bessen
Beslag
70
g
suiker
+ 1 el
130
g
bloem
1
tl
bakpoeder
45
g
koude roomboter
1
ei
3
el
melk
Instructies
Snijd de rabarber in stukken (ongeveer 0,5 cm dikte).
Doe de rabarber, suiker en water in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
Zet het vuur en en roer de blauwe bessen er doorheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
Meng in een kom bloem, suiker en bakpoeder door elkaar.
Snijd de roomboter in blokjes en voeg toe. Wrijf met je handen tot het kruimelig is.
Klop ei en melk los in een kommetje en giet bij het bloem-boter mengsel. Roer goed door tot je een mooi beslag hebt.
Schep de compote in een ovenschaal, schep hierop het beslag en bestrooi met wat extra suiker.
Bak de cobbler in 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Notities
Tip: Warm is de cobbler het allerlekkerst! Eventueel met een bolletje vanille-ijs.