Ga terug

Rabarber-blauwe bessen cobbler

Een overheerlijk nagerecht dat het ook goed doet bij de koffie/thee
Voorbereiding20 min
Bereiding25 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Compote

  • 260 g rabarber
  • 115 g suiker
  • 2 el water
  • 100 g blauwe bessen

Beslag

  • 70 g suiker + 1 el
  • 130 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 45 g koude roomboter
  • 1 ei
  • 3 el melk

Instructies

  • Snijd de rabarber in stukken (ongeveer 0,5 cm dikte).
  • Doe de rabarber, suiker en water in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet het vuur en en roer de blauwe bessen er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Meng in een kom bloem, suiker en bakpoeder door elkaar.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg toe. Wrijf met je handen tot het kruimelig is.
  • Klop ei en melk los in een kommetje en giet bij het bloem-boter mengsel. Roer goed door tot je een mooi beslag hebt.
  • Schep de compote in een ovenschaal, schep hierop het beslag en bestrooi met wat extra suiker.
  • Bak de cobbler in 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: Warm is de cobbler het allerlekkerst! Eventueel met een bolletje vanille-ijs.