Ga terug

Vegetarische paella

Een heerlijke maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 80 g cherry tomaatjes
  • 1 tl kurkuma
  • 80 g water
  • 80 g erwten (uit de vriezer)
  • 150 g risotto rijst
  • 400 ml groente bouillon
  • 0.5 citroen

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes, snipper de sjalot en snijd de cherry tomaatjes in kwarten.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de champignons aan. Schep ze uit de pan als ze gaar zijn.
  • Voeg de gesnipperde sjalot toe aan de pan en fruit deze zacht.
  • Voeg cherry tomaatjes, kurkuma en water toe en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg champignons, risotto rijst en 350 ml van de groentebouillon. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor regelmatig door.
  • Als de paella te droog wordt kun je wat extra bouillon toevoegen, proef af en toe om de garing in de gaten te houden.
  • Voeg na 10 minuten de erwten toe en verhit ook deze mee.
  • Serveer de paella met de citroen.