Ga terug

Izmir köfte

Turkse gehaktballen met aardappel in tomatensaus
Voorbereiding15 min
Bereiding40 min
Totale tijd55 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 handje verse peterselie
  • 0.5 el kofte kruiden
  • 1 tl tijm
  • 500 g tomato frito
  • 4 el water
  • 6 aardappelen vastkokend

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom het gehakt, ui, peterselie, kofte kruiden en tijm door elkaar met een snuf zout.
  • Vorm van het gehaktmengsel 6 langwerpige gehaktballetjes.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Kook ze beetgaar (niet zacht!) in een pan met ruim water, giet af en laat goed uitwasemen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celius.
  • Meng de aardappelpartjes met de tomato frito, 4 el water en een snuf zout en peper.
  • Verdeel de het aardappel mengsel over een ovenschaal, leg daartussen de gehaktballetjes.
  • Bak de ovenschotel 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gehaktballetjes en de aardappelpartjes gaar zijn.
  • Bestrooi eventueel nog met wat extra peterselie net voor het serveren.