Ga terug

Vegetarische tikka massala

Een heerlijk diner boordevol groenten
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 1.5 tl garam masala
  • 0.5 tl kurkuma
  • 1 stukje verse gember geraspt
  • 1 tl gedroogde koriander
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 g tomatenblokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 230 g pompoen in blokjes
  • 60 g erwtjes
  • 160 g zilvervliesrijst of een ander bijgerecht

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes en de pompoenblokjes beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Bak de gesnipperde ui, garam masala, kurkuma, gember en koriander tot de ui bijna gaar is.
  • Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de bloemkool, pompoen en erwten toe, doe de deksel op de pan en laat alles goed doorgaren in circa 15 minuten.
  • Kook ondertussen de rijst, of bereid een ander bijgerecht en serveer samen.