Ga terug

Chili sin carne

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 60 g prei
  • 1 rode paprika
  • 150 g zoete aardappel
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 el picaddilo kruiden
  • 1 snuf zout
  • 240 g tomatenblokjes in blik
  • 140 g kidneybonen
  • 200 g bruine bonen
  • 45 g geraspte kaas

Instructies

  • Was de prei en snijd deze in dunne halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de zoete aardappel aan.
  • Voeg de prei, paprika en kruiden toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot alle groenten gaar zijn.
  • Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe aan de pan. Verwarm goed door.
  • Serveer de chili met de geraspte kaas en een bijgerecht zoals rijst of tortilla's.