Ga terug

Gevulde kastanjechampignons

Als tapas of borrelhapje
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min

Ingrediƫnten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 80 g boter
  • 6 teentjes knoflook
  • 8 el fijngehakte verse peterselie
  • 8 el paneermeel
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak de champignons schoon met een papiertje, leg ze in een ovenschaal.
  • Draai de steeltjes eruit. Hak de steeltjes van de champignons fijn.
  • Maak de knoflook schoon en hak ook deze fijn.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook aan. Voeg de champignonsteeltjes toe en bak deze 3-4 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en roer peterselie en paneermeel er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel in de champignons.
  • Bak de champignons 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.