Ga terug

Bruschetta met gegrilde aubergine en avocadospread

Heerlijke smaken op een broodje!
Voorbereiding20 min
Bereiding20 min
Totale tijd40 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 petit stokbrood
  • 2 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuf zout

Avocado spread

  • 1 avocado
  • 2 el ricotta
  • 1 snuf zout en peper

Mexicaanse salsa

  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • 0.5 limoen
  • 15 g koriander
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

Mexicaanse salsa

  • Snij de tomaat, ui en peterselie fijn. Meng in een kommetje en pers er de halve limoen boven uit. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Avocado spread

  • Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in een hoge beker.
  • Voeg de ricotta toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Aubergines grillen

  • Zorg dat je barbecue of grillpan goed warm is.
  • Snij het kroontje van de aubergine. Snij de aubergine in de lengte doormidden, snij de helften in dunne plakken.
  • Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijdes met olijfolie en bestrooi met een snuf zout.
  • Grill de aubergineplakken gaar op de barbecue of in de grillpan.

Bruschetta's maken

  • Grill de sneetjes stokbrood kort op de barbecue of grillpan.
  • Besmeer met de avocado spread en verdeel er de aubergine plakken over. Maak af met wat mexicaanse salsa.