Ga terug

Turkse rijst

Het perfecte bijgerecht bij elke turkse maaltijd
Bereiding30 min
Totale tijd30 min

Ingrediƫnten

  • 160 g rijst
  • 35 g arpa Sehriye of orzo
  • 1 el zonnebloem olie
  • 30 g roomboter
  • 400 ml water kokend

Instructies

  • Verhit een ruime koekenpan op middel vuur met de zonnebloemolie.
  • Voeg de arpa Sehriye (of orzo) toe en bak deze bruin.
  • Voeg dan de roomboter en de rijst toe, roer door tot de boter gesmolten is.
  • Voeg dan het kokend water en een flinke snuf zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten garen. Roer af en toe tussendoor en hou in de gaten of het niet te droog wordt. (is al het vocht verdampt en de rijst nog niet gaar? Voeg wat extra water toe)
  • Als de rijst gaar is draai je het vuur uit. Leg een theedoek over de pan, doe het deksel er terug op en laat 5 minuten staan.
  • Roer de rijst los met een vork en serveer meteen.